Help je verkopers de juiste producten aan te bieden

En om tijd te besparen

Heb je ooit kansen gemist om meer te verkopen? Verliezen je verkopers tijd om de juiste producten aan te bieden aan je klanten? Wil je je offertes verbeteren en tegelijkertijd je omzet verhogen?   

Je bent op de juiste plaats. In een paar klikken, kan je de optionele producten configureren en aanbieden volgens de andere producten die al deel uitmaken van je offerte.
  

Deze Odoo tutorial toont je de nodige configuraties om dit in te stellen.

Alleen maar de Odoo 'Sales' applicatie is nodig om deze functionaliteit te gebruiken. 

Configuraties


Installatie van de functionaliteit

Voeg in het menu Verkoop / Configuratie / Instellingen de functie "Productconfigurator" toe:

Productconfiguratie

Laten we eens in de huid kruipen van een verkoper van smartphones. Wanneer een verkoper een smartphone aanbiedt, kan hij een hele reeks extra artikelen aanbieden. Deze items voegen waarde toe voor de koper. In ons voorbeeld hebben we het bijvoorbeeld over koptelefoons of bescherming.

=> In je artikelbestanden (op het tabblad 'Verkoop') kun je deze 'optionele' artikelen toevoegen.


Je kunt deze configuratie natuurlijk toepassen op alle items van je keuze.    

Functionaliteit


Een offerte maken en optionele items selecteren

Zodra deze configuraties zijn toegepast, zullen uw verkopers nooit vergeten om deze optionele items aan uw klanten aan te bieden.

Wanneer u een offerte maakt en het 'hoofdproduct' toevoegt aan een offerteregel, krijgt de gebruiker de optie om de gedefinieerde optionele producten toe te voegen, op een eenvoudige en intuïtieve manier.


Zoals je kunt zien, kun je in slechts een paar minuten en een paar klikken je gebruikers tijd besparen en mogelijk je verkoop verhogen.

We hebben de smartphone-wederverkoopsector gebruikt om deze configuratie te illustreren, maar ze is toepasbaar op alle bedrijfssectoren.

Vond je dit een leuk artikel en wil je meer weten?