Uw Odoo-toepassingen opnieuw beoordelen voor meer efficiëntie

Visitekaartje van het bedrijf

GrootteTussen 10 en 20 medewerkers
SectorAutomatisering, IT, industriële elektriciteit
Geïmplementeerde Odoo applicatiesSales - Facturatie - Project - Verlof - Urenstaten

De problematiek

Deze integrator gespecialiseerd in automatisering, IT en industriële elektriciteit in Wallonië gebruikte al Odoo versie 10 met enkele specifieke ontwikkelingen uitgevoerd door een partner. Deze ontwikkelingen waren zeer nuttig in hun dagadagelijk werk, maar maakten de migratie van hun systeem complex en duur. Het bedrijf wilde verder werken met Odoo, maar wilde een minder omslachtig systeem vinden dat net zo goed aan zijn behoeften voldeed. 

De Odoo-oplossing geïmplementeerd door Nalios

    Een audit uitvoeren

Het betrokken bedrijf had specifieke behoeften op het gebied van projectbeheer, verkopen, opvolging van facturen, enz. En het moest de garantie krijgen dat het alle functionaliteiten zou behouden die specifiek voor het bedrijf waren ontwikkeld, maar dan in een meer standaardversie van Odoo. Nalios heeft daarom een volledige audit van de situatie uitgevoerd om de beste strategie voor de toekomst te bepalen.

    Opzetten van het nieuwe systeem


Het was voor het bedrijf geen gemakkelijke beslissing om zijn Odoo-beheersysteem te veranderen omdat het een uitdaging was en omdat ze vreesde te verliezen wat ze al hadden geleerd. Uiteindelijk koos het bedrijf voor de standaard From Scratch-oplossing. Hierdoor konden zij hun gebruikelijke beheer voortzetten, maar op een vereenvoudigde manier. 

En vandaag?

Op een paar maanden tijd zijn alle nieuwe Odoo applicaties geïmplementeerd. Verkoop, facturatie, projectbeheer, urenstaten en verlofbeheer: het bedrijf is nog steeds volledig functioneel met Odoo, maar is efficiënter geworden doordat het systeem volledig is aangepast aan de behoeften, inclusief enkele verbeteringen in de rapportering.