Geef je intern beheer een boost met de ideale oplossing

Visitekaartje bedrijf

GrootteEntreTussen 15 en 20 medewerkers
Sectorsanitaire verwarming
Geïmplementeerde Odoo appsVerkoop - Verhuur - E-commerce - Voorraad - Inkoop - Boekhouding

Het probleem

Dit Waalse bedrijf dat gespecialiseerd is in sanitaire verwarming gebruikte al boekhoudsoftware. Het goochelde ook tussen Excel en papier om de verhuur en verkoop van goederen te beheren, evenals de installatie en het onderhoud van zijn producten voor zijn klanten. Helaas betekende de wildgroei aan tools en media dat er veel informatie verloren ging en vooral veel tijd werd verspild. Het administratieve beheer werd te omslachtig en te onstabiel voor de groeiende klantenportefeuille van het bedrijf en het grote aantal artikelen in voorraad.

De Odoo-oplossing geïmplementeerd door Nalios

    Een geïntegreerde oplossing

Om hun vele activiteiten sneller, eenvoudiger en intuïtiever te kunnen beheren, wendde het bedrijf zich tot Nalios, dat een geïntegreerde oplossing kon implementeren: ten eerste had het bedrijf vanuit het oogpunt van beheer een systeem nodig voor verkoop, verhuur, installaties, onderhoud en voorraden. Ten tweede, vanuit boekhoudkundig oogpunt, implementeerde Nalios een e-commerce oplossing en een compleet boekhoudprogramma.

    Implementatie in verschillende fasen

Om geen van de diensten die het bedrijf aanbiedt te verstoren, besloot Nalios om de implementatie van de systemen te faseren. Het sanitairverwarmingsbedrijf begon met de integratie van e-commerce, verhuur, verkoop en inkoopbeheer. Daarna volgden de boekhouding en het voorraadbeheer. Nalios voltooide de implementatie door de technische interventies van het bedrijf bij de klanten te beheren.

En hoe zit het vandaag?

De komst van Odoo-diensten binnen het bedrijf heeft het vooral in staat gesteld om veel tijd te besparen. Hun accounts kunnen nu in een paar klikken worden beheerd en hun informatie is beter beschermd. Geen verlies meer, en dus geen fouten meer. Dankzij de globale visie die het bedrijf nu heeft op zijn vele activiteiten, kan het zich echt concentreren op het essentiële, wat onvermijdelijk een positief effect heeft op zijn cashflow en de kwaliteit van zijn diensten.